Špenátová polévka s bramborem a zeleninou

Suroviny:

1 balíček špenátového zmrazeného protlaku

1 větší petržel,

2 menší mrkve,

kousek pórku,

1 velká brambora,

4 stroužky česneku,

12% smetana (asi čtvrt kelímku)

Vegetka dobrotka (k zakoupení v našem e-shopu)

Ovesná mouka (k zakoupení v našem e-shopu) – 2- 3 lžíce, podle toho, jak ji chcete mít hustou

Postup:

Špenátový protlak vložíme do hrnce, podlejeme vodou a necháme na mírném ohni rozpustit. Mezi tím si očistíme bramboru, kořenovou zeleninu a kousek pórku. Do polévky vložíme nakrájenou bramboru, zeleninu v celku (ponechá si tak svou chuť) a pórek, ochutíme solí, pepřem a vegetkou a vaříme do změknutí. Všechnu zeleninu, kromě brambor, vytáhneme z polévky, nastrouháme ji na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu vložíme zpět do polévky spolu s nastrouhaným česnekem. Ovesnou mouku (nebo jinou vhodnou mouku na zahuštění) zředíme vodou, rozmícháme a pomocí metličky vlijeme do polévky. D+ochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou.

Náš tip: Pokud si nemůžete odpustit maso, můžete do polévky přidat podušené mleté maso nebo ho vařit spolu se špenátem hned od začátku.

Suroviny: 1 balíček špenátového zmrazeného protlaku 1 větší petržel, 2 menší mrkve, kousek pórku, 1 velká brambora, 4 stroužky česneku, 12% smetana (asi čtvrt kelímku) Vegetka dobrotka (k z...

Boršč s klobásou

 

Suroviny na 10 porcí:
olej
1 cibule
4 stroužky česneku
klobása
3 mrkve
2 petržele
2,5 litru vody/vývaru
1/4 celeru / hrst celerky
hrst libečku
dvě bulvy předvařené řepy a šťáva z ní
250g zakysaného zelí
2 lžičky protlaku
3 bobkové listy, pepř, sůl
2 lžíce cukru krystalu
vegeta
2 lzice balzamikoveho octa
šťáva z půl citronu
zakysaná smetana
jarní cibulka

Postup:                                                                                                                                                        Nakrájíme česnek na plátky, cibuli na hrubší kousky, kořenovou zeleninu a klobásek na malé kostečky. Na pánev dáme olej, trochu cibule a orestujeme nakrájený klobásek. Do hrnce dáme olej, zbytek cibule a česnek. Orestujeme dozlatova, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nezačne zelenina vonět. Přidáme nakrájené zakysané zelí a orestovaný klobásek. Zalijeme šťávou z řepy, vodou nebo vývarem a přivedeme k varu. Přidáme libeček, celerku (pokud není celer), bobkový list ( dala jsem do uzavíratelného sítka na čaj), pepř, sůl, cukr, protlak, vegetu na dochucení. Po 20 minutách přidáme nakrájenou řepu, balzamikový ocet, šťávu z citronu.
Vaříme do změknutí zeleniny.
Při podávání přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme cibulkou.

Pokud dáte boršč jako hlavní chod, můžete ho zahustit jíškou a jíst ke chlebu.


Dobrou chuť! ❤

  Suroviny na 10 porcí:olej1 cibule4 stroužky česnekuklobása3 mrkve2 petržele2,5 litru vody/vývaru1/4 celeru / hrst celerkyhrst libečkudvě bulvy předvařené řepy a šťáva z ní250g zakysané...

Whatsapp Chat

Zákaznický servis

O nás

Kontaktní formulář

GDPR

Reklamace  

 

 

 
Informace

Informace o dopravě a platbách

Obchodní podmínky

 

  

 

 

Můj účet

Účet uživatele

Seznam přání   

 

 

 

 

 

Nabídka

Eshop

Recepty

Blog 

 
 

 

 

Zdravapanda.cz

Copyright © 2021 Zdravé potraviny. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.