Máslo nebo Ghí?

Máslo nebo Ghí?

Co to vlastně Ghí je? Jednoduše řečeno, je to přepuštěné máslo, výborné, oříškové chuti.

V čem je výhoda oproti klasickému máslu? Výhodou je jeho trvanlivost - v lednici či na tmavém místě vydrží i měsíce. Při samotné výrobě se odstraní z másla mléčné bílkoviny, tím pádem tam zůstává 100% tuk. Navíc, při pravidelném užívání, má příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi.

vysoký stupeň přepalu (až 250°oproti klasickému máslu- 120°-150°) takže je vhodný i na smažení. Nemusíme se bát, že se nám tuk přepálí.

Použití: k vaření, dušení, restování, smažení, k přípravě pokrmů

Ghí si můžete zakoupit za příznivou cenu v našem eshopu se zdravou výživou, www.zdravapanda.cz nebo si ho vyrobit sami doma. Pokud jste příznivci domácí přípravy, zkuste následující postup:

Klasické máslo nakrájejte na malé kousky a na mírném stupni pomalu rozpustíme (ideálně použít hrnec se silným dnem). Během vaření (cca 15 minut) sbíráme syrovátkovou pěnu, která se nám vysrážela na povrchu másla. Po té ghí necháme schládnout, sezbíráme přebytečnou pěnu a přes jemné sítko přelejeme do sklenice. Uskladníme buď v lednici, nebo na chladném, temném místě.

Whatsapp Chat

Zákaznický servis

O nás

Kontaktní formulář

GDPR

Reklamace  

 

 

 
Informace

Informace o dopravě a platbách

Obchodní podmínky

 

  

 

 

Můj účet

Účet uživatele

Seznam přání   

 

 

 

 

 

Nabídka

Eshop

Recepty

Blog 

 
 

 

 

Zdravapanda.cz

Copyright © 2022 Zdravé potraviny. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.